array(2) {
 ["nl"]=>
 array(13) {
  ["code"]=>
  string(2) "nl"
  ["id"]=>
  string(2) "38"
  ["native_name"]=>
  string(10) "Nederlands"
  ["major"]=>
  string(1) "1"
  ["active"]=>
  string(1) "1"
  ["default_locale"]=>
  string(5) "nl_NL"
  ["encode_url"]=>
  string(1) "0"
  ["tag"]=>
  string(2) "nl"
  ["missing"]=>
  int(0)
  ["translated_name"]=>
  string(10) "Nederlands"
  ["url"]=>
  string(55) "https://spiritofwinter.nl/nieuws/paleis-soestdijk-open/"
  ["country_flag_url"]=>
  string(88) "https://spiritofwinter.nl/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/res/flags/nl.png"
  ["language_code"]=>
  string(2) "nl"
 }
 ["de"]=>
 array(13) {
  ["code"]=>
  string(2) "de"
  ["id"]=>
  string(1) "3"
  ["native_name"]=>
  string(7) "Deutsch"
  ["major"]=>
  string(1) "1"
  ["active"]=>
  int(0)
  ["default_locale"]=>
  string(5) "de_DE"
  ["encode_url"]=>
  string(1) "0"
  ["tag"]=>
  string(2) "de"
  ["missing"]=>
  int(1)
  ["translated_name"]=>
  string(5) "Duits"
  ["url"]=>
  string(28) "http://spiritofwinter.nl/de/"
  ["country_flag_url"]=>
  string(88) "https://spiritofwinter.nl/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/res/flags/de.png"
  ["language_code"]=>
  string(2) "de"
 }
}
nl / de

Koop tickets

Paleis Soestdijk opent haar deuren voor de bezoekers van Spirit!

Wil je Paleis Soestdijk én Spirit of Winter bezoeken? Dat kan! Er zijn combitickets voor de speciale prijs van € 23,50 Op vertoon van je Spirit of Winter ticket kun je nog een los ticket aan de kassa kopen. Deze zijn echter zeer beperkt beschikbaarLet op! Kom op tijd dan maak je meer kans op een ticket! Laatste toegang tot het Paleis is half zeven op 16,17 en 18 november en 19 november om half vijf! Er is een prachtige tentoonstelling in het Paleis; ‘De vrouwen van Soestdijk’ én Paleis Soestdijk opent voor jou deuren die voorheen gesloten waren… Boek op tijd want het aantal bezoekers voor Paleis Soestdijk is beperkt!

Rolstoeltoegankelijkheid Paleis Soestdijk

Helaas is een deel van de tentoonstelling niet te bezoeken voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of rollator.

Tentoonstelling; ‘De Vrouwen Van Soestdijk’

Het begint allemaal met Catharina Hooft, vrouw van de Amsterdamse burgemeester: zij maakt van de eenvoudige hofstede Soestdijk een aantrekkelijke buitenplaats. Ten tijde van prinses Mary Stuart wordt dit zomerverblijf aan beide kanten uitgebreid met een aanbouw. Na haar ziet u de Française Hortense de Beauharnais, de koningin van ons land. In haar tijd wordt het huis gepleisterd. Ten slotte geeft de latere koningin Anna Paulowna huize Soestdijk vleugels: aan weerszijden worden de nu zo kenmerkende imposante colonnades gebouwd, die naar het tsarenpaleis uit haar jeugd verwijzen.

‘Hun invloed heeft geresulteerd in één van de meest interessante paleizen van Europa’, aldus Maya Meijer-Bergmans, eigenaar van Paleis Soestdijk.‘De vrouwen die de afgelopen 375 jaar hun stempel drukten op het paleis en de tuinen hebben zó van de plek genoten – sommigen waren op slag verliefd’, vult curator Nicole Uniquole aan.

‘De schoonheid van Paleis Soestdijk zit met name in onvermoede details. Heel bijzonder dat er ruimtes zijn die tijdens deze tentoonstelling, van 11 oktober tot en met 7 januari, voor het eerst toegankelijk zijn voor publiek.’ aldus Uniquole. Historica Reinildis van Ditzhuyzen verrichtte het onderzoek bij de expositie. Voor historische stukken werkt de curator samen met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Daarnaast zet Uniquole de verhalen van de vroegere bewoonsters kracht bij met ambacht, design en mode anno nu. ‘Mary Stuart had bijvoorbeeld een galerij van Delfts blauw met verse bloemen. De sensatie die zij daarbij voelde, willen we evenaren door een imposante installatie van het wereldberoemde Royal Delft te maken met de uitmuntende, duurzame kunstbloemen van Regina Floral Feelings.’

Ook andere gerenommeerde Nederlandse ontwerpers en kunstenaars luisteren de geschiedenis van het paleis op met hedendaagse objecten. Zo zijn er 3D geprinte glazen vazen te zien van Dirk van der Kooij, tonen Gemmy Woud-Binnendijk, Suzanne Jongmans, Frieda Mellema en Bas Meeuws hun fotografische meesterwerken, exposeert Edwin Oudshoorn zijn poëtische jurken, verrast Sebastiaan Brajkovic met gouden serviezen, geeft Luca Boscardin een kleurrijke knipoog met zijn grafische buitenbeelden en maken Marcel van Doorn en Joris Laarman indruk met een karakteristieke interieurobjecten. Alumni en studenten van het Hout- en Meubileringscollege geven blijk van hun kunnen met innovatief nieuw werk en hoogwaardige marqueterie.

Comité van aanbeveling:
• H.K.H. prinses Margarita de Bourbon de Parme
• Annemarie van Gaal (ondernemer, auteur)
• Emilie Gordenker (directeur, Van Gogh Museum)
• Jhr. mr. Mark Roëll (burgemeester Gemeente Baarn)
• Mr M. Bernadette Vehmeijer (voorzitter Stichting exploitatie Paleis Soestdijk)

 

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

©2023 Spirit of Winter