array(2) {
 ["nl"]=>
 array(13) {
  ["code"]=>
  string(2) "nl"
  ["id"]=>
  string(2) "38"
  ["native_name"]=>
  string(10) "Nederlands"
  ["major"]=>
  string(1) "1"
  ["active"]=>
  string(1) "1"
  ["default_locale"]=>
  string(5) "nl_NL"
  ["encode_url"]=>
  string(1) "0"
  ["tag"]=>
  string(2) "nl"
  ["missing"]=>
  int(0)
  ["translated_name"]=>
  string(10) "Nederlands"
  ["url"]=>
  string(56) "https://spiritofwinter.nl/nieuws/we-5-toppers-hofkeuken/"
  ["country_flag_url"]=>
  string(88) "https://spiritofwinter.nl/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/res/flags/nl.png"
  ["language_code"]=>
  string(2) "nl"
 }
 ["de"]=>
 array(13) {
  ["code"]=>
  string(2) "de"
  ["id"]=>
  string(1) "3"
  ["native_name"]=>
  string(7) "Deutsch"
  ["major"]=>
  string(1) "1"
  ["active"]=>
  int(0)
  ["default_locale"]=>
  string(5) "de_DE"
  ["encode_url"]=>
  string(1) "0"
  ["tag"]=>
  string(2) "de"
  ["missing"]=>
  int(1)
  ["translated_name"]=>
  string(5) "Duits"
  ["url"]=>
  string(28) "http://spiritofwinter.nl/de/"
  ["country_flag_url"]=>
  string(88) "https://spiritofwinter.nl/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/res/flags/de.png"
  ["language_code"]=>
  string(2) "de"
 }
}
nl / de

Koop tickets

DE HOFKEUKEN

Elke dag!

Cuisultant Tamar Kersemaekers

Tamar heeft een grote liefde en passie voor gastvrijheid, gastronomie en gezelligheid en wil dat graag delen met zoveel mogelijk mensen, gasten, bezoekers, collega’s en vakgenoten. Tamar: “Geïnspireerd door mijn favoriete keukengereedschappen: het mes, de garde en de sommelier ben ik de ‘Cuisultant’. Altijd scherp (mes), kloppend (garde) en verdraaid (sommelier) goed!

In de HofKeuken vertegenwoordigt Tamar ‘PePe del Sol’ een prachtige Spaanse delicatesse winkel in ‘s-Hertogenbosch en uiteraard ook aanwezig op Spirit of Winter. Tamar gaat je kennis laten maken met de dé culinaire Spaanse klassieker Paella aan de hand van een origineel en authentiek recept dat ‘PePe del Sol’ eigenaren Louis & Mecheline Poncin persoonlijk hebben gekregen van José die zij ontmoette op een van hun culinaire reizen in Spanje.

Paella alleen maar lekker in de zomer? Beleef, proef en geniet van deze unieke smaakvolle kookdemo met de enige echte ‘Bomba rijst’ uit Spanje, een glas heerlijke Spaanse wijn en echte Saffraan en je weet dat Paella óók heerlijk is de winter!

Note: een originele Spaanse Paella pan, het recept en alle benodigde lekkernijen zijn verkrijgbaar in de stand van ‘PePe del Sol’ op Spirit of Winter.

 Nel Schellekens

Na 25 jaar chef en eigenaar van Gasterij de Gulle Waard te zijn geweest en onafgebroken aan de kachel in de keuken te hebben gestaan sloten Nel en haar man Henk den Herder eind 2016 die zaak officieel. Maar natuurlijk is Nel nog lang niet uitgekookt. ‘Ik heb na zoveel jaren zoveel ervaring dat ik kennis wil delen en mensen wil laten ervaren hoe geweldig tof het is om bewust met eten bezig te zijn. En hoe de verspilling van voedsel tegen te gaan.’

Van dichtbij is zo lekker: Nel kookt altijd al met de ingrediënten uit de streek. Lang voordat het hip werd het te hebben over duurzame en eerlijke producten gaf zij zich al met heel haar wezen over aan al het moois van dichtbij. In de keuken van Nel vind je daarom geen olijfolie, maar koolzaadolie en notenolie van boeren uit de streek.

Van kop- tot-kont chef; 0% waste-100% Taste!

Nel:” Ik wil alles zelf maken. Alles van kop tot kont gebruiken, van schil tot pit. Dierlijk & plantaardig. Eigenwijze producten zoals charcuterie van mijn mannen zoals Violono (gedroogde geitenham), Naegelholt, echte ossenworst van os, coppa van hert, bloedworst, rookworst of boudin blanc. Plantaardige producten zoals appelketchup, dahliagelei, tomatenconfituur, notenwijn, heksenpoeder etc. Zuivelverwerkingen zoals hooimelkconfituur of hooimelklikeur, weistroop, bloemenkaas etc. Veel van deze producten wordt verkocht onder mijn eigen merk GiesZ.”

Private Chef Bjørn

In de Hofkeuken geeft Chef Bjørn dit jaar de workshop ‘Meet the Chef’. Private Chef Bjørn: “Heb je een vraag over eten in de breedste zin van het woord? Kom dan naar 1 van mijn workshops dan beantwoord ik deze graag. Daarnaast laat ik zien welke producten onmisbaar zijn in een goede keuken en met welke producten Chefs werken. En ik laat je zien hoe je plantaardig eten op een makkelijke  manier een onderdeel kan laten zijn van een gezond eetpatroon.Eten is een feestje. Eten is verbinden, beleven en ontdekken. Tot in de Hofkeuken!’’Private Chef Bjørn staat voor echte smaken en de hoogste kwaliteit. Eten en alles daarom heen is zijn passie. Bjørn werkt uitsluitend met verse, pure en huisgemaakte producten uit het seizoen en waar mogelijk lokaal en biologisch. Zijn gasten verrassen en verwennen met eten vindt Bjørn het mooiste wat er is

Grand Pasteur

Anne Grootherder chocolatier en patissier ‘ontwerpt’ bonbons en maakt ze vervolgens met de meest moderne technieken. Dat geldt overigens niet voor sommige ingrediënten want die worden gewoon ‘ouderwets’ gekweekt in eigen kruidentuin. Genoeg over techniek want het gaat uiteindelijk om de smaak van deze prachtige ambachtelijke bonbons! En die is echt verrukkelijk, alsof er een engeltje over je tong danst!

Koksland.nl

 

Peter Eemsing van Koksland:”Dit jaar gaan we in de HofKeuken de mogelijkheden laten zien van vlees en ‘vergeten’ groente bereiden d.m.v. Sous Vide en Vacumeren. Veel chefs gebruiken deze techniek al heel lang en sinds een paar jaar is dit ook beschikbaar voor de thuis kok. Ook geven we een demonstratie roken met ons kleine rook apparaatje”.

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. Met Koksland.nl maakten zij van hun grote passie voor koken een nieuw avontuur. Peter en Christa: “Wij leven met onze 2 leonbergers, 2 ridgebacks, 4 kippen en 3 minivarkens op een rustiek boerderijtje langs de IJssel. In onze boomgaard van 10.000 m2 leeft het land rond onze keuken. De appel, peren, pruimen, kersen en walnotenbomen brengen ons veel fruit waar we in het najaar weer allemaal zelf producten mee maken. Koken is onze passie, bijna dagelijks bereiden we alles vers en het liefst mogelijk met producten uit onze directe omgeving. Op onze zoektocht naar de beste ingrediënten hebben we een selectie voor je gemaakt in onze winkel. De kruiden zijn bijna altijd biologisch, de koffie is een voor ons gebrand, onze meelsoorten zijn de beste om mee te werken en de olie soorten zijn een genot qua smaak”.

 

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

©2016 Spirit of WinterBlijf op de hoogte via onze nieuwsbrief