array(2) {
 ["nl"]=>
 array(13) {
  ["code"]=>
  string(2) "nl"
  ["id"]=>
  string(2) "38"
  ["native_name"]=>
  string(10) "Nederlands"
  ["major"]=>
  string(1) "1"
  ["active"]=>
  string(1) "1"
  ["default_locale"]=>
  string(5) "nl_NL"
  ["encode_url"]=>
  string(1) "0"
  ["tag"]=>
  string(2) "nl"
  ["missing"]=>
  int(0)
  ["translated_name"]=>
  string(10) "Nederlands"
  ["url"]=>
  string(56) "https://spiritofwinter.nl/nieuws/we-4-toppers-hofkeuken/"
  ["country_flag_url"]=>
  string(88) "https://spiritofwinter.nl/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/res/flags/nl.png"
  ["language_code"]=>
  string(2) "nl"
 }
 ["de"]=>
 array(13) {
  ["code"]=>
  string(2) "de"
  ["id"]=>
  string(1) "3"
  ["native_name"]=>
  string(7) "Deutsch"
  ["major"]=>
  string(1) "1"
  ["active"]=>
  int(0)
  ["default_locale"]=>
  string(5) "de_DE"
  ["encode_url"]=>
  string(1) "0"
  ["tag"]=>
  string(2) "de"
  ["missing"]=>
  int(1)
  ["translated_name"]=>
  string(5) "Duits"
  ["url"]=>
  string(28) "http://spiritofwinter.nl/de/"
  ["country_flag_url"]=>
  string(88) "https://spiritofwinter.nl/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/res/flags/de.png"
  ["language_code"]=>
  string(2) "de"
 }
}
nl / de

Koop tickets

DE HOFKEUKEN

Elke dag!

 

 Nel Schellekens

Na 25 jaar chef en eigenaar van Gasterij de Gulle Waard te zijn geweest en onafgebroken aan de kachel in de keuken te hebben gestaan sloten Nel en haar man Henk den Herder eind 2016 die zaak officieel.Maar natuurlijk is Nel nog lang niet uitgekookt. ‘Ik heb na zoveel jaren zoveel ervaring dat ik kennis wil delen en mensen wil laten ervaren hoe geweldig tof het is om bewust met eten bezig te zijn. En hoe de verspilling van voedsel tegen te gaan.’

Van dichtbij is zo lekker: Nel kookt altijd al met de ingrediënten uit de streek. Lang voordat het hip werd het te hebben over duurzame en eerlijke producten gaf zij zich al met heel haar wezen over aan al het moois van dichtbij. In de keuken van Nel vind je daarom geen olijfolie, maar koolzaadolie en notenolie van boeren uit de streek.

Van kop- tot-kont chef; 0% waste-100% waste!

Nel:” Ik wil alles zelf maken. Alles van kop tot kont gebruiken, van schil tot pit. Dierlijk & plantaardig. Eigenwijze producten zoals charcuterie van mijn mannen zoals Violono (gedroogde geitenham), Naegelholt, echte ossenworst van os, coppa van hert, bloedworst, rookworst of boudin blanc. Plantaardige producten zoals appelketchup, dahliagelei, tomatenconfituur, notenwijn, heksenpoeder etc. Zuivelverwerkingen zoals hooimelkconfituur of hooimelklikeur, weistroop, bloemenkaas etc. Veel van deze producten wordt verkocht onder mijn eigen merk GiesZ.”

Private Chef Bjørn

bjornws

Private Chef Bjørn staat voor echte en pure smaken. Eten en alles daar omheen is zijn passie. Kwaliteit en smaak staan altijd voorop. Chef Bjørn werkt daarom uitsluitend met verse en pure producten. Dat alles daarnaast, waar mogelijk, biologisch is en zoveel mogelijk uit eigen regio komt vinden hij niet meer dan vanzelfsprekend.

Private Chef Bjørn: “Eten is niet alleen eten. Eten is verbinden, beleven en ontdekken! Tot in de Hofkeuken!”

In de Hofkeuken geeft Chef Bjørn verschillende workshops : ‘Kool in de hoofdrol’; inspiratie voor originele hapjes met verschillende soorten kool van het winterseizoen, ‘Een feestelijk dessert met een koninklijke touch’; met tips & tricks van de Chef en ‘Pannacotta met wintersneeuw en Chocolade vlammen’…

Grand Pasteur

Anne Grootherder chocolatier en patissier ‘ontwerpt’ bonbons en maakt ze vervolgens met de meest moderne technieken. Dat geldt overigens niet voor sommige ingrediënten want die worden gewoon ‘ouderwets’ gekweekt in eigen kruidentuin. Genoeg over techniek want het gaat uiteindelijk om de smaak van deze prachtige ambachtelijke bonbons! En die is echt verrukkelijk, alsof er een engeltje over je tong danst!

Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. Met Koksland.nl maakten zij van hun grote passie voor koken een nieuw avontuur.

Peter en Christa: “Wij leven met onze 2 leonbergers, 2 ridgebacks, 4 kippen en 3 minivarkens op een rustiek boerderijtje langs de IJssel. In onze boomgaard van 10.000 m2 leeft het land rond onze keuken. De appel, peren, pruimen, kersen en walnotenbomen brengen ons veel fruit waar we in het najaar weer allemaal zelf producten mee maken. Koken is onze passie, bijna dagelijks bereiden we alles vers en het liefst mogelijk met producten uit onze directe omgeving.

De ingrediënten om mee te koken zijn de persoonlijke keuze’s van Peter en Christa: “Op onze zoektocht naar de beste ingrediënten hebben we een selectie voor je gemaakt in onze winkel. De kruiden zijn bijna altijd biologisch, de koffie is een voor ons gebrand, onze meelsoorten zijn de beste om mee te werken en de olie soorten zijn een genot qua smaak”.

Peter laat zien in de Hofkeuken zien hoe je een makkelijke gezonde en pure maaltijd op tafel kunt zetten in een half uurtje met verse ingrediënten. Compleet met sausjes, groente’s en vlees gebaseerd op de Aziatische keuken.

Peter; “Koksland is er voornamelijk om iedereen te inspireren weer te gaan koken. Koken hoeft niet veel werk te zijn!”

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

©2016 Spirit of WinterBlijf op de hoogte via onze nieuwsbrief