array(2) {
 ["nl"]=>
 array(13) {
  ["code"]=>
  string(2) "nl"
  ["id"]=>
  string(2) "38"
  ["native_name"]=>
  string(10) "Nederlands"
  ["major"]=>
  string(1) "1"
  ["active"]=>
  string(1) "1"
  ["default_locale"]=>
  string(5) "nl_NL"
  ["encode_url"]=>
  string(1) "0"
  ["tag"]=>
  string(2) "nl"
  ["missing"]=>
  int(0)
  ["translated_name"]=>
  string(10) "Nederlands"
  ["url"]=>
  string(56) "https://spiritofwinter.nl/nieuws/we-3-toppers-hofkeuken/"
  ["country_flag_url"]=>
  string(88) "https://spiritofwinter.nl/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/res/flags/nl.png"
  ["language_code"]=>
  string(2) "nl"
 }
 ["de"]=>
 array(13) {
  ["code"]=>
  string(2) "de"
  ["id"]=>
  string(1) "3"
  ["native_name"]=>
  string(7) "Deutsch"
  ["major"]=>
  string(1) "1"
  ["active"]=>
  int(0)
  ["default_locale"]=>
  string(5) "de_DE"
  ["encode_url"]=>
  string(1) "0"
  ["tag"]=>
  string(2) "de"
  ["missing"]=>
  int(1)
  ["translated_name"]=>
  string(5) "Duits"
  ["url"]=>
  string(28) "http://spiritofwinter.nl/de/"
  ["country_flag_url"]=>
  string(88) "https://spiritofwinter.nl/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/res/flags/de.png"
  ["language_code"]=>
  string(2) "de"
 }
}
nl / de

Koop tickets

DE HOFKEUKEN

Tot onze spijt moeten wij melden dat Chef Björn en Sommelier Cora en Cuisultant Tamar door omstandigheden onverwacht verhinderd zijn. Björn, Cora en Tamar vinden het verschrikkelijk de bezoekers te moeten teleurstellen en hopen er volgende keer weer bij te zijn. 

Elke dag!

Anders dan Wijn en PUUR Chocolade

     

Nieuw is dit jaar de workshop van Robert Berger van ‘Anders dan Wijn’ en Peter van Driel van ‘PUUR chocolade’. Mannen met een passie voor echte pure producten. In deze workshop laten zij zien hoe ‘hun’ pure smaken worden samengebracht in één … wat dat is blijft nog even een verrassing.

     

‘Anders dan Wijn’ is in Nederland beroemd en geroemd om zijn ‘Bergers’. ‘Bergers’ zijn geen wijnen maar worden wel op dezelfde manier vergist zoals wijnen. Robert maakt zijn ‘Bergers’ van écht van alles behalve… druiven. Denk aan bloemen, vruchten, boomsappen, wortels of gewassen. Met veel liefde en aandacht maakt Robert letterlijk met handen en voeten zijn ‘Bergers’. Van de beste producten uit de natuur en uiteraard zonder toevoegingen en zonder sulfiet. Met diezelfde liefde en aandacht vertelt hij in deze workshop alles over zijn ‘Bergers’.

Toen Peter in 2006 met PUUR chocolade begon had hij de liefde voor chocolade al in zijn genen zitten. Zijn grootvader bestierde in het begin van de vorige eeuw een heuse chocoladefabriek in Amsterdam. Alle producten van PUUR worden nog net als toen op de ambachtelijke manier gemaakt en dat proef je. Chocoladeatelier PUUR staat voor kwaliteit. Pure kwaliteit die bereikt wordt door het gebruik van de beste, pure fair-trade grondstoffen en dus zonder chemische geur- of kleurstoffen of andere toevoegingen. Peter gaat je in deze workshop niet alleen vertellen over zijn passie maar gaat je ook laten zien hoe je overheerlijke bonbons maakt.

Sommelier Cora

Ontdek jouw ‘wijnstijl’

Kijk je ook wel eens naar de wijnkaart en duizelt het je voor de ogen? Dan is de workshop van sommelier Cora een ‘must’ voor jou! Na deze wijnworkshop weet je welke wijnen je lekker vindt en waarom. Sommelier Cora geeft je aan de hand van 8 verschillende wijnen een verhelderend inzicht in de wereld van de wijn. En met de handige tips van Cora maak je voortaan met vertrouwen je keuze uit die soms o zo uitgebreide wijnkaart of het ruime aanbod in de slijterij. Kortom laat je meenemen door Cora door de boeiende wereld van wijn en ontdek jouw ‘wijnstijl’!

Cora is sommelier en mede eigenaar van ‘Chef Björn’. Ze volgde de SDEN opleidingen van de Wijnacademie en daarnaast het internationale WSET 3 t waar ze les kreeg van 2 van de 3 Nederlandse Masters of Wine. Om de mooiste wijn-spijs combinaties te kunnen maken deed ze ook de opleiding van smaakprofessor Peter Klosse bij de Echoput in Apeldoorn.

Cuisultant Tamar Kersemaekers

Tamar heeft een grote liefde en passie voor gastvrijheid, gastronomie en gezelligheid en wil dat graag delen met zoveel mogelijk mensen, gasten, bezoekers, collega’s en vakgenoten. Tamar: “Geïnspireerd door mijn favoriete keukengereedschappen: het mes, de garde en de sommelier ben ik de ‘Cuisultant’. Altijd scherp (mes), kloppend (garde) en verdraaid (sommelier) goed!

Chef Bjørn

Eten is een feest!

Vele van onze bezoekers komen speciaal voor de workshops van Chef Björn. Dat is ook niet zo verwonderlijk want Chef Björn weet als geen ander zijn passie voor eten en alles daarom heen over te brengen. Chef Björn staat voor echte smaken en de hoogste kwaliteit. Björn werkt dan ook uitsluitend met verse, pure en huisgemaakte producten uit het seizoen en waar mogelijk zijn deze lokaal en biologisch. Zijn gasten verrassen en verwennen met eten vindt Björn het mooiste wat er is!

Na zijn koksdiploma leerde Bjørn het vak in Amsterdam o.l.v. verschillende sterrenchefs. Naast koken is patisserie een grote passie van Björn en deze kan hij dan ook kwijt in het TV programma Rudolph’s Bakery van Rudolph van Veen op 24Kitchen waar hij werkzaam is als sous-chef.

Sinds 2014 verzorgen Cora (sommelier & styliste) en Bjørn (chef & patissier) onder de naam ‘Chef Björn private dining’ luxe catering voor bruiloften en kleinschalige evenementen. Daarnaast cateren Cora en Björn op locatie met hun vintage foodtruck ‘ENROUTE’. Uiteraard is deze ook dit jaar weer op Spirit of Winter aanwezig zijn.

Butler Paul

Paul Huizinga mag zich met recht ‘Professional Butler’ noemen. In 2013 slaagde Paul, met Merit, voor deze opleiding aan The International Butler Academy! Naast zijn werkzaamheden als (hoofd)- butler voor o.a Corps Diplomatique, optredens voor TV en evenementen is Paul ook als docent en recruitment director verbonden aan de The International Butler Academy en The International Guild of Professional Butlers. Paul gaat je alles vertellen over tafelschikking en tafeldekken en je mag Paul alles vragen! Daarnaast laat Butler Paul je zien hoe je een fles Champagne sabreert met een sabel. Wie weet mag jij dat samen met hem doen en na afloop toosten op een geslaagde ‘onthoofding’ van de fles.

 

 

 

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

©2022 Spirit of Winter